Στο τουρνουά της δεύτερης βαθμίδας στη νέα σειρά του World Table Tennis θα μετάσχουν οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και η κορασίδα Δέσποινα Άμπα.

Η πρώτη αγωνίστηκε πρόσφατα στο Youth Contender της Πορτογαλίας και το Youth Star Contender της Τυνησίας, η δεύτερη είχε επανεμφανιστεί σε επίσημα ματς τον Μάιο στο τελικό στάδιο του Europe Cup γυναικών με τις Σάρισες Φλώρινας, ενώ η Άμπα, που επίσης ανήκει στις Σάρισες, βρίσκει τώρα την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί ξανά έπειτα από επτά μήνες.

Σε συνολικά τρεις ηλικιακές κατηγορίες θα υπάρχει ελληνική παρουσία και σήμερα το απόγευμα έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι. Στις αθλήτριες έως 15 ετών θα πάρει μέρος μόνο η Άμπα, στο Under 17 και τα τρία κορίτσια και στο Under 19 η Παπαδημητρίου και η Φωτιάδου. Στην αποστολή είναι και ο προπονητής του βορειοελλαδίτικου σωματείου Λίβιου Πρεντόακα.

Οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 57, 66 και 42 αντίστοιχα. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο γυμναστήριο Opletalova, περιλαμβάνουν και τις κατηγορίες έως 11 και έως 13 ετών και θα ολοκληρωθούν με τα απλά των αγοριών στις 13 του μήνα.

Η αρχή γίνεται αύριο με το απλό αθλητριών έως 17 ετών όπου δημιουργήθηκαν 22 γκρουπ. Η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο 6ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τη Μαρία Βιντάκοβιτς από την Κροατία και την Κριστίνα Σινγκεορζάν από τη Ρουμανία.

Η Άμπα κληρώθηκε στο 16ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τη Μία Γκρίεζελ από τη Γερμανία και συναντά ακόμη τη Λιζαβέτα Τσιμάσκοβα από τη Λευκορωσία.

Η Φωτιάδου βρέθηκε στο 21ο γκρουπ. Θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουκρανή Βερόνικα Ματιούνινα (επικεφαλής) και την Αυστριακή Τζένιφερ Χένινγκ.

Στο απλό αθλητριών έως 15 ετών η Άμπα είναι 1ο φαβορί στο 10ο γκρουπ. Μεθαύριο Τρίτη θα βρει μπροστά της την Τερέζα Λοστάκοβα από την Τσεχία και την Ιωάννα Μπεάσου από τη Ρουμανία.

Στους αγώνες κοριτσιών έως 19 ετών σχηματίστηκαν 14 γκρουπ. Η Φωτιάδου κληρώθηκε στο 4ο με αντιπάλους τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία (επικεφαλής) και την Τσέχα Άννα Κλεμπερέροβα.

Η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο 14ο γκρουπ. Θα διεκδικήσει την πρόκριση στο ταμπλό απέναντι στην Ουκρανή Αλίνα Βιντρουτσένκο και την Αυστριακή Νατάσα Τζόρτζεβιτς. Οι συναντήσεις της πρώτης φάσης γίνονται επίσης μεθαύριο.

Και στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες προχωρούν στα νοκ άουτ οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ. Το ταμπλό στο Under 19 είναι των «32» ενώ στο Under 17 και το Under 15 είναι των «64».