Αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο η διάκριση του Σπύρου Γιαννιώτη που βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες που γνώρισαν μεγάλες διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

  • Κασάμι: «Μου λείπει το Καραϊσκάκη, θα δούμε αν θα γυρίσω…»

Ο Σπύρος, κατακτώντας το 2016 στο Ρίο το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης στην Ολυμπιάδα, έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής, πίσω από την αμερικανίδα Ντάρα Τόρες που σε ηλικία 41 ετών κατέκτησε το 2008 το αργυρό μετάλλιο στην ολυμπιάδα του Πεκίνο στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Ο Σπύρος πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση στην υπέροχη καριέρα του σε ηλικία 36 ετών και 179 ημερών. Το γεγονός σχολίασε ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, λέγοντας:

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μειώσω την τεράστια επιτυχία της αμερικανίδας κολυμβήτριας. Άλλο όμως τα 50 μέτρα ελεύθερο κι άλλα τα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Σπύρος με την αδαμάντινη παρουσία του στο χώρο για δύο δεκαετίες, καταδεικνύει την θέληση, την επιμονή, την διάρκεια, την ακατάπαυστη προσπάθεια, τον αμείωτο αθλητικό στόχο, πέρα από ηλικίες και χρόνια. Πρόκειται για έναν διαχρονικό αθλητή. Ένα άτομο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους ακολουθούν στον χώρο. Στα 36 του χρόνια ο Σπύρος Γιαννιώτης γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του».