Τα έσοδα που θα πάρουν οι ομάδες της Volleyleague από το στοίχημα είναι μία καλή ευκαιρία για να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στην κατηγορία, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την επιχορήγηση του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα κέρδη των τυχερών παιγνίων αποτελεί μία ιστορική ευκαιρία για το ελληνικό βόλεϊ να βρει το δρόμο του και να ατενίζει με βάσιμες ελπίδες πλέον προς ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι φορείς του αθλήματος πρέπει να συντονιστούν, να συνεργαστούν αρμονικά και να καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια με συγκροτημένο πλάνο και ρεαλιστικές λύσεις, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η ευκαιρία.

Μια ευκαιρία που μπορεί μεταξύ άλλων να φέρει ένα βήμα πιο ψηλά το επίπεδο και την ποιότητα του πρωταθλήματος της Volleyleague Ανδρών, όπου ο αριθμός των οκτώ ομάδων είναι πλέον οικονομικά εφικτό να αυξηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

Η περίπτωση να θεσμοθετηθεί ένα πρόσθετο σύστημα με wildcards είναι μια από τις ιδέες που θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για τη συγκρότηση υγιών και σοβαρών σωματείων τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις, εφόσον πλέον θα υπάρχει σημαντική κρατική ενίσχυση.

Αυτό θα έχει κατ’ επέκταση ως αποτέλεσμα το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και βελτιωμένους οικονομικούς όρους, όχι μόνο για αθλητές, αλλά και για προπονητές, φυσικοθεραπευτές και κάθε λογής εργαζομένους σε ένα σωματείο, ενώ παράλληλα μπορεί να οδηγήσει στην προβολή και διαφήμιση του αθλήματος σε πόλεις και γωνιές της Ελλάδας. Πράγμα που και το ίδιο το άθλημα στερείται, αλλά και πολλές επαρχιακές πόλεις το έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο ΠΑΣΑΠ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για μία νέα σελίδα στο ελληνικό βόλεϊ και θα βρίσκεται εκεί με προτάσεις και ιδέες. Είμαστε βέβαιοι ότι με ειλικρινή διάθεση, οι προσπάθειες όλων θα αποφέρουν καρπούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Και θα παλέψουμε για αυτό».