Ο Κόε προειδοποίησε ότι η φήμη των αθλητών δεν τους προστατεύει σε περίπτωση ντόπινγκ

Πολλοί κορυφαίοι αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου πρωταθλητή των 100 μέτρων, Κρίστιαν Κόουλμαν, τιμωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU), με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη σε ένα άθλημα που μαστίζεται από σκάνδαλα ντόπινγκ.

«Μου αρέσει να πιστεύω ότι έχουμε δείξει στους αθλητές πως δεν φοβόμαστε τη φήμη. Όπου υπάρχει παράβαση δεν φοβόμαστε να πούμε: Ω, αυτό είναι αρκετά μεγάλο όνομα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κόε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η AIU δεν θα είναι πάντα στη λίστα των χριστουγεννιάτικων καρτών όλων… αλλά νομίζω ότι έχει αποκαταστήσει κάποια εμπιστοσύνη ότι έχουμε έναν οργανισμό που θα ξεφορτωθεί άφοβα και αδίστακτα τους απατεώνες» τόνισε ο Βρετανός παλιός «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 1.500μ.

Ο Κόε είπε ότι οι βελτιώσεις στους ελέγχους θα καθιστούσαν δυσκολότερο από ποτέ για τους αθλητές να αποφύγουν να βρεθούν θετικοί. «Αυτό που μπορώ να πω είναι, αν εξαπατήσουν, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συλληφθούν στο Τόκιο σε σχέση με προηγούμενους Αγώνες» πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ