Ο Φάρα υπέρ του εμβολιασμού κατά της Covid-19 για να γίνουν οι ΟΑ του Τόκιο

Ο σομαλικής καταγωγής Βρετανός δρομέας, που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 5.000 μέτρα και 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016, πρόσθεσε ότι αναμένει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρυσι και ορίστηκαν εκ νέου γι΄ αυτό το καλοκαίρι.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι αθλητές στην καριέρα τους θέλουν να μετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνε. Το βασικό είναι να παραμείνουμε ασφαλείς και να δούμε τι μπορεί να κάνει η χώρα», δήλωσε ο Φάρα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτό που μας έχουν πει είναι βασικά ότι όλοι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID, και μετά από αυτό θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου», δήλωσε ο Φάρα, χωρίς να γίνει σαφές εάν αναφερόταν συγκεκριμένα σε αθλητές που εμβολιάστηκαν ή στο ευρύ κοινό.

«Νομίζω ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν, αλλά ταυτόχρονα, για μένα, είχα την εμπειρία να συμμετάσχω ήδη σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει να το αντιμετωπίσω ως έναν άλλο αγώνα και να δω τότε τι θα συμβεί», είπε ο σπουδαίος δρομέας που θα ήθελε να υπερασπιστεί στο Τόκιο τον τίτλο του στα 10.000μ από το 2016 στο Ρίο, αν και τα τελευταία χρόνια είχε στραφεί στο Μαραθώνιο.

Πάντως δεν έχει την ίδια γνώμη με τον 37χρονο Φάρα, σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε. Ο Βρετανός παράγοντας, έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ταυτόχρονα δεν του άρεσε η ιδέα να έχουν οι αθλητές προτεραιότητα έναντι των ευάλωτων ατόμων ή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ