Ο Στέφανος Ντούσκος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ, αναφέρθηκε στην επιτυχία του αλλά και στις δυσκολίες που πέρασε, όντας καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show».

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο.

Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Ντούσκος και στη συνέχεια μίλησε για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα, ενώ μοιράστηκε πως η επίδοσή του ήταν έκπληξη για τους συναγωνιστές του.

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι μου έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750 μέτρα ήμουν τέταρτος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Οι αντίπαλοί μου νόμιζαν ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση, έλεγα «Θεέ μου δώσε μου δύναμη θα το πάρω». Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντούσκος.