Η 37χρονη Βανέσα Μποσλάκ, με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εργάζεται μετά τα τέλος της καριέρας της ως φυσιοθεραπεύτρια σε κλινική του Παρισιού και ειδικεύτηκε στην καρδιοθωρακική χειρουργική.

  • Δείτε γυμνή τη γυναίκα του Σα και κλάψτε ελεύθερα... (Vids, Pics)

Οι εγκαταστάσεις της κλινικής δεν προορίζονταν για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, αλλά, λόγω της έκτασης της επιδημίας στη Γαλλία, έπρεπε να την μετασχηματίσουν και να την προσαρμόσουν στις υπάρχουσες ανάγκες. Από τα 10 κρεβάτια αναζωογόνησης, κατάφεραν να δημιουργήσουν περίπου 20 για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Ως φυσιοθεραπεύτρια, η Μποσλάκ διασφαλίζει ότι οι ασθενείς της διατηρούν ένα εύρος κίνησης κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

«Κινούμε τους ασθενείς για να διατηρήσουν την ευελιξία τους στην άρθρωση. Εάν αφήσουμε κάποιον να είναι ακίνητος για μερικές εβδομάδες, οι αρθρώσεις του γίνονται πιο δύσκολες και πιο δύσκαμπτες» είπε και πρόσθεσε:

«Όταν οι ασθενείς ξυπνήσουν, υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία, που ονομάζεται πολυνευροπάθεια. Τους βοηθάμε να ανακαλύψουν ξανά τις μυϊκές τους λειτουργίες».

Μερικές φορές, οι ασθενείς με COVID-19 είναι τόσο κουρασμένοι και αδύναμοι που δεν μπορούν να βήξουν σωστά για να απαλλαγούν από τη βλέννα. Η Μποσλάκ τους βοηθά επίσης να το κάνουν.

«Μερικοί ασθενείς δεν πάσχουν από αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά από υπερβολική κόπωση και πρέπει να τους βοηθήσουμε να βγάλουν τη βλέννα μέσω κάποιας θωρακικής θεραπείας» τόνισε η παλιά κάτοχος του εθνικού ρεκόρ της Γαλλίας στο επί κοντώ.