Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού μετάλλιου στο μήκος στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος εξήρε το χαρακτήρα του Τεντόγλου και τόνισε ότι η επιτυχία του θα τραβήξει το ενδιαφέρον και από άλλα παιδιά, τα οποία θα θέλουν να ασχοληθούν με τον στίβο.

«Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς για έναν αθλητή είναι τεράστια διάκριση, όπως και η συμμετοχή σε τελικό. Η κατάκτηση όμως ενός χρυσού είναι η υπέρτατη διάκριση και θα ήθελα εκ μέρους της Πολιτείας να τον ευχαριστήσω που μας έκανε υπερήφανους σε ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα όπως το μήκος. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς.που δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους. Καλή επιτυχία και σε όσους έχουν ακόμα αγώνες μέχρι την Κυριακή. Ο Μίλτος εξέπεμψε ένα ήθος που πρέπει να το προβάλλουμε προς τα έξω και νομίζω πως θα φέρει πολλά παιδιά στο στίβο, είτε στα Γρεβενά είτε σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.