Την πρόκρισή της στον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης, πανηγύρισε η Μιχαέλα Λάκη.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν η αντίπαλό της, Μαρτίνα Σπιγκαρέλι, πήρε το πρώτο με 6-3, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με 6-4, 6-3 πήρε τα επόμενα δύο σετ και μαζί την πρόκριση για τον τελικό.

Η αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιταλίδας και συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο χωμάτινο τουρνουά του Ηρακλείου. Στον δρόμο για τον τελικό η 16χρονη απέκλεισε κατά σειρά τις Ουσιγιάμα (3-6, 6-3, 6-1), Αλμπα Ρέι Γκαρσία (6-1, 6-3), Μπιάνκα Ελενα Μπαρμπουλέσκου (6-0, 6-3) και Μαρτίνα Σπιγκαρέλι (3-6, 6-4, 6-3).

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο, η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει την Νικόλ Κιρίν, Νο.4 του ταμπλό, η οποία στα ημιτελικά κέρδισε την Ιταλίδα, Νικόλ Φόσα Χουέργκο, Νο.2 του ταμπλό, με 6-1, 6-4.