Κραυγή αγωνίας από Σεβτσένκο: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, χάνουμε τα σπίτια μας» (pic)

Εκ διαμέτρου αντίθετος με την συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ή χωρίς σημαία, είναι ο πρώην Ουκρανός ποδοσφαιριστής, Αντρέι Σεβτσένκο.

Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2004 υποστήριξε με ποστάρισμα του στα social media πως μια τέτοια απόφαση θα στείλει στον πλανήτη ένα λάθος μήνυμα πως ο πόλεμος έχει τελειώσει.

Επίσης, επισήμανε πως ο αθλητισμός δεν μπορεί να αποτελέσει χώρο πολιτικών παιχνιδιών, αλλά ο πόλεμος δεν είναι κάτι που μπορείς να ξεχάσεις.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Σεβτσένκο:

«Δεν υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια στον αθλητισμό , αλλά ο πόλεμος είναι πολλά παραπάνω από πολιτική. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια τεράστια ευκαιρία να μοιραστείς ένα μήνυμα με τους ανθρώπους σε όλη την γη. Εάν οι αθλητές από την Ρωσία και την Λευκορωσία αγωνιστούν με ή χωρίς σημαία αυτό θα αντιμετωπιστεί ως μια τοποθέτηση από την Ολυμπιακή επιτροπή προς όλο τον κόσμο πως ο πόλεμος έχει τελειώσει και πως μπορείς να τα ξεχάσεις όλα και να τους συγχωρέσεις όλους.

Αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος κάθε μέρα καταστρέφει τα σπίτια μας , μετατρέπει σε ερείπια τις ζωές των παιδιών μας και απειλεί την ύπαρξη μας. Ο κόσμος πρέπει να θυμάται αυτό. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως κάθε μέρα παλεύουμε για την ειρήνη και την προάσπιση της ελευθερίας μας.

Παροτρύνω την Ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές την συμμετοχή τους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να καταδικάσει με κάθε τρόπο την Ρωσική επιθετικότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ