Ο Φάμπιο Κουαρταραρό τερμάτισε στην έκτη θέση στο Moto GP της Αυστρίας και στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha τόνισε ότι είχε καλό ρυθμό τόσο σε στεγνή, όσο και σε βρεγμένη πίστα, επισημαίνοντας πως είναι χαρούμενος που φεύγει από την Αυστρία με προβάδισμα 47 πόντων.

Οι δηλώσεις του Φάμπιο Κουαρταραρό:

«Στη θεωρία έπρεπε να χάσουμε βαθμούς σε αυτήν την πίστα όπου κάναμε δύο αγώνες. Είχαμε όμως καλό ρυθμό σε στεγνές συνθήκες, ενώ στο βρεγμένο που δυσκολευόμασταν πολύ όλο το τριήμερο ήμασταν δυνατοί. Έκανα λάθος στη στροφή 3 που μου κόστισε την 5η θέση, αλλά συνολικά είμαι πολύ χαρούμενος που φεύγω από την Αυστρία με προβάδισμα 47 βαθμών.

Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί μπορούσα να μείνω μαζί με τον Μπανάια και τον Μάρκεθ στο Red Bull Ring. Δεν σκεφτόμουν το πρωτάθλημα μέχρι να ξεκινήσει η βροχή. Όταν μπήκε ο Μάρκεθ τον ακολούθησα και έκτοτε σκεφτόμουν μόνο το πρωτάθλημα. Ήταν η σωστή απόφαση».

Για το προσπέρασμα σε Μάρτιν και Μάρκεθ: «Ήταν τρομακτικό γιατί είχα τον έναν αριστερά και τον άλλο στα δεξιά, οπότε αποφάσισα να φρενάρω στο σημείο που φρέναρα σε κάθε γύρο.

Ήμουν στο όριο και μπορώ να πω πως ήταν ένα από τα καλύτερα προσπεράσματα της καριέρας μου. Εντυπωσιάστηκα που κατάφερα να κάνω το προσπέρασμα αυτό».