Το τένις βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης μετά το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, με τους κορυφαίους τενίστες να προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση.

  • Μπορεί να πετύχει ο Γιώργος Βόβορας στον Παναθηναϊκό;

Μάλιστα, μετά το Ρολάν Γκαρός, ένα ακόμα τουρνουά ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Πρόκειται για το Masters της Ρώμης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική χώρα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του χωμάτινου Γκραντ Σλαμ στο Παρίσι. Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας τένις, Αντζελό Μπινάγκι, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί με φιλάθλους. Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι πόσοι θα επιτρέπεται να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις και να παρακολουθούν τα παιχνίδι.

«Λίγες ημέρες πριν, η ΑΤΡ μας ρώτησε αν θα είμαστε διαθέσιμοι από τις 21 Σεπτεμβρίου. Το με πόσο κόσμο θα το δούμε, θα έχουμε συζητήσεις από αύριο σχετικά με το θέμα με την ιταλική κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρνουά της Ρώμης είναι κοινό τουρνουά για άνδρες και γυναίκες και θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα θα γίνει το Masters στην Μαδρίτη και μια εβδομάδα αργότερα το Ρολάν Γκαρός, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η χωμάτινη σεζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής του μαδριλένικου Masters, Φελιτσιάνο Λόπεζ, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο BBC την προηγούμενη εβδομάδα και είχε πει ότι είναι αισιόδοξος ότι το τουρνουά θα μπορέσει να έχει θεατές, γύρω στο 30-40% της χωρητικότητας των γηπέδων.