Χωρίς κάποιο μετάλλιο από ελληνικής πλευράς κύλησε η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών στο Τομσκ της Ρωσίας.

Στο φινάλε των αγώνων, την Πέμπτη (8/7) το απόγευμα, στον τελικό των 50 μ. άπνοια ο Αναστάσιος Μυλωνάκης κατέκτησε την 6η θέση με 14.39, ενώ στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Ανδρών, η Εθνική μας ομάδα αποτελούμενη από τους Αναστάσιο Μυλωνάκη, Λεωνίδα Γιασεμή, Αντώνη Τσουρουνάκη και Γιώργο Καλτσουκαλά, με επίδοση 2:25.88, κατατάχθηκε στην 8η θέση.

Η ελληνική αποστολή, πάντως, πέτυχε μια σπουδαία συγκομιδή διακρίσεων με επτά μετάλλια συνολικά στη διοργάνωση, από τα οποία τα δύο χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, αλλά και πολλά καλά πλασρίσματα σε τελικούς, αποδεικνύοντας ότι παραμένει στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος παγκοσμίως.

Δείτε τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες τις προηγούμενες ημέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τομσκ, ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ.

Τρεις αθλητες μας, μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αλέξανδρο Ξιάρχο, παραμένουν στο Τομσκ για να λάβουν μέρος στην Πανεπιστημιάδα από αύριο Παρασκευή (9/7). Είναι οι: Τάσος Μυλωνάκης (50μ άπνοια, 100μ επιφάνεια), Χρήστος Μπόνιας (50, 100μ 2πλά πέδιλα), Βασιλεία Τσιγκόια (50μ άπνοια, 100μ επιφάνεια).

Οι υπόλοιποι αθλητές της αποστολής, μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Καλαίτζογλίδη επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στη 1.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου.