Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του τένις, ηττήθηκε με 6-4, 6-4 και αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, χρειάσθηκε ιατρική περίθαλψη.

Μετά από πεντάμηνη απουσία λόγω κορωνοϊού, το τένις επιστρέφει σταδιακά και το τουρνουά που διεξάγεται στο Κεντάκι, είναι ένα από τα πρώτα μετά την πανδημία. Η 29χρονη Κόντα έδειχνε από το πρώτο σετ πως αισθάνεται ενοχλήσεις, πιέζοντας τον λαιμό με τα χέρια της και συγκεκριμένα με τα δύο δάκτυλα, προκειμένου να υπολογίσει τους παλμούς της.

«Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ηρεμήσω, στο σημείο που το σκορ ήταν 4-3 στο πρώτο σετ. Μετά από αυτό, ήμουν σε θέση να επικεντρωθώ στον αγώνα», είπε η Κόντα, η οποία πρόσθεσε πως «ένιωθε λίγο ζαλισμένη το τέλος».

Η Βρετανίδα, εξήγησε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ρυθμό των καρδιακών παλμών της και πως αυτό της συνέβη για τέταρτη φορά: «Αυξάνεται χωρίς λόγο. Δεν είχαμε παίξει πολύ μέχρι εκείνο το σημείο, δεν ένιωθα κουρασμένη. Και όμως δεν είχα δύναμη. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Παρουσιάζεται σε αγχωτικές και σε μη αγχωτικές καταστάσεις. Σε εκείνες τις στιγμές, δεν μπορώ να λειτουργήσω για τα πρώτα δευτερόλεπτα. Ανησυχώ. Θα υποβληθώ και πάλι σε ηλεκτροκαρδιογράφημμα. Αλλά τώρα, μάλλον, δεν θα συμβεί ξανά για έναν χρόνο».