Την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη πήρε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα δυσκολεύτηκε απέναντι στη Αναστασία Ποτάποβα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και το εισιτήριο για την δεύτερη φάση, όπου θα βρεί την Ρωσίδα, Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, με την Αναστασία να προηγείται με 3-0 και να έχει πολλές ευκαιρίες για το 4-0. Η Μαρία κράτησε το σερβίς της και μείωσε σε 4-1. Ο τρόπος που πήρε το παιχνίδι της έδωσε ψυχολογία και ρυθμό στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να ισοφαρίζει σε 4-4. Στη συνέχεια έκανε νέο μπρέικ και πέρασε μπροστά με 5-4, ενώ αργότερα κράτησε το σερβίς της και με 6-4 έκανε το πρώτο βήμα.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία προηγήθηκε με 2-0 και όλα έδειχναν θα νικήσει. Η Ρωσίδα, δεν τα παράτησε. Απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ αργότερα προηγήθηκε κιόλας με 4-3. Η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 4-4 και με μπρέικ το γύρισε σε 5-4. Το νερό κύλισε στο αυλάκι, με την Μαρία να φτάνει στο 2-0!

Επόμενη αντίπαλος της Μαρίας θα είναι η Αλεξάντροβα Νο. 43 στον κόσμο, μια τενίστρια που έχει επικρατήσει άλλες 3 φορές στο παρελθόν. Με νίκη θα βρεθεί για πρώτη φορά φέτος σε προημιτελικά, με την Ελληνίδα τενίστρια να στοχεύει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.