Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος από τις αρχές της Μελβούρνης, καθώς η τελική απόφαση για το αν θα ακυρωθεί για δεύτερη φορά ή όχι η βίζα του θα παρθεί το πρωί της Τρίτης (11/1). Ο Σέρβος τενίστας που εδώ και μέρες βρίσκεται στην Αυστραλία και η κυβέρνηση του ακύρωσε τη βίζα, δικαιώθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σήμερα το πρωί, ωστόσο θα παραμείνει στην πόλη, μιας και δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση της εξουσίας του και να ακυρώσει ξανά τη βίζα του 34χρονου Σέρβου, όμως θα λάβει την απόφασή του αύριο (11/1), όπως αναφέρει η εφημερίδα The Age. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το δικαστήριο, ο «Νόλε» φέρεται να συνελήφθη όπως ανέφερε και το στενό του περιβάλλον από τις αρχές, με σκοπό να απελαθεί από τη χώρα.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να περιμένει μερικές ακόμη ώρες για να μάθει τι θα συμβεί τελικά με τη βίζα του και το αν θα μπορέσει να μείνει στην Αυστραλία και να αγωνιστεί στο Australian Open, ή αν θα απελαθεί και θα επιστρέψει στην πατρίδα του άμεσα.

Το σημαντικό είναι ότι έχει πάρει πίσω το διαβατήριό του, ενώ το δικαστήριο επέβαλλε στην κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκει στον υπουργό μετανάστευσης. Οι όποιες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αναμένονται αύριο το πρωί, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το περιθώριο τεσσάρων ωρών που έχει για την τελική ετυμηγορία.