Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής Κρίστιαν Κόλμαν, έκανε μια «διακριτική» επιστροφή στα 100 μέτρα (10 δευτερόλεπτα και 09 εκατοστά) σήμερα στο Τόκιο, στον πρώτο του αγώνα στην συγκεκριμένη απόσταση, μετά την 18μηνη αναστολή του για παραβάσεις κανόνων αντιντόπινγκ.

Ο 26χρονος Αμερικανός σπρίντερ (26), που επέστρεψε στους αγώνες τον Ιανουάριο, όταν κυριάρχησε στην κούρσα των 60 μέτρων στους Αγώνες Millrose, στην Νέα Υόρκη, με επίδοση έξι δευτερόλεπτα και 49 εκατοστά, κέρδισε τον Ιάπωνα Γιούκι Κόικε (10΄΄22) και τον Αυστραλό Ρόαν Μπρόουνινγκ (10΄΄ 23).

Ο Αμερικανός απέχει ακόμη πολύ, από την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 100μ , που πέτυχε ο Κενυάτης Φέρντιναντ Ομανιάλα, χθες στο Ναϊρόμπι (9΄΄85).

«Ένιωσα πολύ καλά, ωστόσο», είπε ο Κόλμαν, ο μεγάλος απών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
«Είμαι ενθουσιασμένος που άνοιξα τη σεζόν μου με έναν αξιοπρεπή χρόνο. Είναι κάτι στο οποίο μπορώ να χτίσω. Είχα πολλές προσδοκίες σε σχέση με αυτόν τον αγώνα», πρόσθεσε.

Ο Κόλμαν ηττήθηκε τον Μάρτιο στον τελικό των 60 μέτρων στο παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι από τον Ολυμπιονίκη στα 100 μέτρα Μάρσελ Τζέικομπς.

Στους άλλους αγώνες, ο Αμερικανός Ρέι Μπέντζαμιν, «ασημένιος» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 400 μέτρα με εμπόδια, δεν ενθουσίασε (48΄΄ 60), όπως και ο συμπατριώτης του Μάικλ Νόρμαν στα 400 μέτρα, νικώντας με χρόνο 44΄΄62.