Ο Γιάννης Χρήστου αποτελεί ένα από τα ταλέντα της ελληνικής κλασικής κολύμβησης και βρίσκεται στο κλιμάκιο των κορυφαίων αθλητών της χώρας που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα προπονήσεις μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Γιάννης, αδελφός του πρωταθλητή Απόστολου, έχει ως προπονητή τον Παναγιώτη Βελέντζα και τοποθετείται σήμερα στους βασικούς στόχους της φετινής χρονιάς.

«Το φετινό καλοκαίρι στερείται μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για το 2021. Προτεραιότητά μου αποτελεί η βελτίωση των επιδόσεών μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, έτσι ώστε να ξεκινήσω με αισιοδοξία και με ανεβασμένη την αθλητική ψυχολογία για να υλοποιήσω τους μεγάλους στόχους που έχω το 2021».

Κρυφή επιθυμία του νεαρού και φέρελπι Έλληνα κολυμβητή είναι η παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά.

«Θα ήθελα να πάρω μέρος και να διακριθώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης την άνοιξη του 2021, ενώ στο πίσω μέρος το μυαλό μου βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου για κάθε αθλητή, της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατά την διάρκεια της πανδημίας είχα την ευκαιρία να ξεκουράσω το μυαλό μου και να φροντίσω, με γυμναστική από το σπίτι, για να διατηρήσω στο μέτρο του δυνατού την φυσική μου κατάσταση. Η έλλειψη της επαφής με το νερό και η αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής μου ήταν αυτά που μου δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Ευτυχώς πορεύομαι υγιής και δυνατός, όσο ποτέ, στην επόμενη μέρα».

Ο προπονητής του Παναγιώτη Βελέντζας και ο αδερφός του, ο Απόστολος, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.

«Διατηρώ μια άψογη σχέση με τον προπονητή μου η οποία βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην συνεννόηση. Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα. Μου έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή και με βοηθάει πολύ», υποστηρίζει ο Γιάννης που έχει ως αγαπημένο του αγώνισμα τα 100 ελεύθερο και θεωρεί τον Αμερικανό Ντρέσελ ως πρότυπο που τον οδηγεί στην καριέρα του.