Χωρίς αλλαγές η ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας στο Τόκιο

Η ομάδα, με επικεφαλής στους άνδρες τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Έλιουντ Κιπσόγκε, και στις γυναίκες την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 42.195μ, Μπρίγκιντ Κοσγκέι, θα αρχίσει την προετοιμασία της στις 3 Μαρτίου σε ένα προπονητικό κέντρο με τη μορφή «φούσκας υγείας» στο Καπταγκάτ της βορειοδυτικής Κένυας.

«Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στην ίδια ομάδα που επιλέχθηκε για τον Μαραθώνιο πριν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, λόγω της πανδημίας. Οι επιτυχημένοι αθλητές είναι στα καλύτερά τους και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν μετά από ένα χρόνο αδράνειας. Δεν χρειάζεται να αλλάξει μια ομάδα που κερδίζει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μπάρναμπας Κορίρ, παράγοντας της κενυατικής ομοσπονδίας στίβου.

Μεταξύ των ανδρών, εκτός του Κιπσόγκε, θα βρίσκονται επίσης στην ομάδα ο νικητής των Μαραθωνίων της Βοστώνης και του Σικάγου, Λόρενς Τσερόνο, και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα, Άμος Κιπρούτο. Στην κατηγορία των γυναικών, η Μπρίγκιντ Κοσγκέι θα πλαισιώνεται από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ρουθ Τσέπνγκετιτς, και την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000μ και 10.000μ, Βίβιαν Τσερούιγιοτ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ