Χόλογουεϊ : «Μου αρέσουν τα σπριντ, αλλά περισσότερο τα υψηλά εμπόδια»

Ο Γκραντ Χόλογουεϊ είναι ένας από τους αθλητές που ξεχώρισαν μέσα στη χειμερινή σεζόν, μετρώντας μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στα υψηλά εμπόδια, με αποκορύφωμα το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε την Τετάρτη το βράδυ στη Μαδρίτη με 7.29 στα 60μ. εμπόδια, για να καταρρίψει την προηγούμενη κορυφαία επίδοση του Βρετανού Κόλιν Τζάκσον (7.30), την οποία κατείχε από τον Μάρτιο του 1994.

«Το αγώνισμά μας είναι πιο ελκυστικό από ένα απλό σπριντ, επειδή εμείς έχουμε εμπόδια στη διαδρομή μας» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αθλητής, που είναι πλέον το νέο μεγάλο όνομα των εμποδίων. Πάντως, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 110μ εμπόδια για το 2019 είναι το ίδιο ικανός στα σπριντ, αλλά και στα άλματα, όπου το 2018 σε ηλικία 20 ετών έκανε 8.32μ στο μήκος με τη βοήθεια του ανέμου, αλλά και 8.17μ με κανονικές συνθήκες. Επίσης, σε ηλικία 18 ετών υπερέβη στο ύψος τα 2.16μ.

Αλλά ο Χόλουγουεϊ επιμένει στην αγάπη του με τα εμπόδια. «Μου αρέσουν πολύ τα εμπόδια» λέει. «Είμαι ένας φανταστικός σπρίντερ, αλλά μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι στα υψηλά εμπόδια».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ