Στις 29 Ιανουαρίου θα μάθει η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών τον αντίπαλό της στον πρώτο γύρο των πλέι οφ για τη Β΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τον 1ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 16-24 στο EURO 2022, το οποίο διεξάγεται το διάστημα 13-30 Ιανουαρίου σε Ουγγαρία και Σλοβακία.

Αυτές είναι οι Σλοβενία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Αυστρία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ουκρανία. Οι εννέα προαναφερθείσες ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με την Ελβετία και τις οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν από την Α’ φάση και οι οποίες είναι οι Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία, Εσθονία, Ρουμανία, Ισραήλ, Νησιά Φαρόε και Ιταλία, διεκδικώντας εννέα «εισιτήρια» για τον β΄ γύρο των πλέι οφ.

Η κλήρωση για τον α΄ γύρο των πλέι οφ θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (14:30 ώρα Ελλάδας) στη Βουδαπέστη, με τις πρώτες αναμετρήσεις να είναι προγραμματισμένες για τις 16 ή 17 Μαρτίου και τους αγώνες ρεβάνς για τις 19 ή 20/3.

Στο μεταξύ, Τσεχία, Σερβία και Ουγγαρία, οι οποίες κατέλαβαν τις θέσεις 13-15 στο EURO 2022, έχουν ήδη κλείσει… θέση για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Εκεί θα μετάσχουν και έξι ομάδες από την κατάταξη των θέσεων 4-12 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εξαιρουμένων των -συνδιοργανωτών του Παγκοσμίου- Πολωνίας και Σουηδίας, καθώς και της -κατόχου του τίτλου- Δανίας.

Αυτές οι εννέα ομάδες θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες με τις εννέα που θα προκριθούν από τον α΄ γύρο των πλέι οφ με «έπαθλο» μια θέση στο Παγκόσμιο του 2023. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τον β΄ γύρο των πλέι οφ είναι προγραμματισμένες για τις 13 ή 14 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς για τις 16 ή 17/4.