Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position στο Γκραν Πρι της Μόντσα για τη Formula 1 και έφτασε τις 94 συνολικά στην καριέρα του.

Μετά από το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Βρετανός πιλότος μίλησε για τη σημερινή (5/9) επίδοσή του, ενώ εμφανίστηκε ευχαριστημένος για το μονοθέσιο που οδηγεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μάθαμε από τον περσινό χρόνο ότι το να βγαίνεις στο τέλος και να κάνεις τον καλύτερό σου χρόνο δεν είναι το καλύτερο πράγμα για εμάς. Η ομάδα που φτιάχνει τη στρατηγική μας έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του timing. Ήταν κάτι που το συζητήσαμε χθες και ξανά σήμερα. Δεν μπορώ να πω αν είναι το καλύτερο να ακολουθείς κάποιον όταν κάνεις γύρο ή να σε ακολουθούν. Κάποιοι θα σου πουν ότι καλύτερο είναι να ακολουθείς εσύ. Χάνεις όμως στον μεσαίο και τον τελευταίο τομέα της πίστας.

Σε κάθε περίπτωση είμαι πάρα, πάρα πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να ισχύει ο νέος κανόνας που θέλει το μονοθέσιο να τρέχει στο ίδιο πρόγραμμα κινητήρα στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα. Λέγαμε από τότε ότι εμάς δεν θα μας καθυστερήσει αυτό καθώς έχουμε ένα πραγματικά φοβερό μονοθέσιο και θα είμαστε καλύτεροι σε άλλους τομείς. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε απίστευτη απόδοση. Σίγουρα την καλύτερή μας εδώ. Είχαμε το αυτοκίνητο στο ιδανικό σημείο. Ο Βάλτερι ήταν επίσης πολύ γρήγορος. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με τους χρόνους».