Οι δηλώσεις του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς για εκβιασμό με τον εμβολιασμό από την πλευρά της Αυστραλίας, εν όψει του Australian Open, έφερε άμεσα την απάντηση του υπουργού Αθλητισμού της Βικτώρια.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Πολιτείας, Μάρτιν Πάκουλα, απάντησε στον Σρένταν Τζόκοβιτς πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί «προϊόν εκβιασμού», αλλά απαραίτητο μέτρο προστασίας όλων.

Οι Αυστραλοί με ανακοίνωση του αναφέρουν ότι μόνο οι εμβολιασμένοι αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη, ενώ ακόμα ο Τζόκοβιτς δεν έχει ανακοινώσει αν θα λάβει μέρος στο τουρνουά ή όχι.

Αναλυτικά η δήλωση του Μάρτιν Πάκουλα:

«Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζουν. Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Australian Open. Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα».