Έργα ύψους περισσοτέρων των 5 εκατ. ευρώ, που έχουν δρομολογηθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις στον νομό Χανίων, παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο, στη διαβούλευση με τους φορείς και τα σωματεία για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

  • Παραιτήθηκαν και άλλοι δυο εφέτες της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ!

Αναλυτικά:

– Κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης στο Εθνικό Στάδιο – 100.000 € – Έχει εγκριθεί για να ενταχθεί το έργο στο ΠΔΕ 2020.

– Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού Εθνικού Σταδίου «Έλενας Βενιζέλου» – 965.000 € – Έχει ενταχθεί το έργο στο ΠΔΕ του 2019.

– Εργασίες επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων – 200.000 € – Έχουν δοθεί για χρήση, εκκρεμεί η έγκριση της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

– Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σχεδίου Πόλης Κουμπέ Νεροκούρου, – 1.020.520 € – εγκρίθηκε από ΓΓΑ, αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών (Φιλόδημος ΙΙ)

– Δημιουργία κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αποκορώνου – 1.200.000 € – εγκρίθηκε από ΓΓΑ, αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών (Φιλόδημος ΙΙ)

– Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Καντάνου – 310.000 €

– Κατασκευή αναψυκτήριου και αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Φραγκοκάστελλου – 350.000 €

– Αναβάθμιση υποδομών αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Αλικιανού και δημιουργία προπονητηρίου κλασικού αθλητισμού – 818.000 €

– Προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος προκατασκευασμένου υπέργειου κολυμβητηρίου και κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Δήμου Κιςσάμου – 241.800 €

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, ανακοίνωσε άμεση έκτακτη επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ, για τις πρώτες επείγουσες εργασίες στο ανοιχτό κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, καθώς και στην κάθοδο των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ την προσεχή εβδομάδα για εμπεριστατωμένη αυτοψία, προκειμένου να δρομολογηθούν τάχιστα οι ενέργειες και οι φορείς που θα εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες για τα ζωτικά ζητήματα του κολυμβητηρίου.

Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην τακτική επιχορήγηση του ΕΑΚ Χανίων που ανέρχεται σε 930.000 ευρώ για το 2020, εκ των οποίων τα 372.000 έχουν ήδη δοθεί και εντός του μήνα εκταμιεύονται 465.000, που αντιστοιχούν στη β’ δόση.
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι είναι υπό εξέλιξη η συνεργασία της ΓΓΑ με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συνταχθούν οι απαιτούμενες μελέτες (στατικής επάρκειας και πυρασφάλειας στο ΕΑΚ Χανίων) και ακολούθως να δημοπρατηθούν, ώστε εν συνεχεία να αδειοδοτηθούν οι σχετικές εγκαταστάσεις.