Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα μετά τα όσα έγιναν στην Αυστραλία, αλλά και το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος. Ο Σέρβος τενίστας λοιπόν θα έχει θέμα και στο οικονομικό κομμάτι, σε σχέση με τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνει από μεγάλους χορηγούς.

Την ώρα που οι δικηγόροι του επεξεργάζονται το αίτημα για αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Αυστραλίας και την οργανωτική επιτροπή του Australian Open, οι χορηγοί του Νόλε -με πρώτη τη Lacoste- εξετάζουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης του τεράστιου συμβολαίου που τους δεσμεύει με τον Σέρβο τενίστα, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Ο δικηγόρος Λεόν Ζιλιό, ειδικός στις χορηγίες και το αθλητικό δίκαιο της διεθνούς εταιρείας Rödl & Partner, εξηγεί ότι αυτή η απόφαση έχει να κάνει και με την επικείμενη απουσία του Σέρβου άσου στο Roland Garros:

«Πρώτα απ΄ όλα, υπάρχει θέμα έλλειψης παρουσίας ως συνέπεια της μη συμμετοχής του στο Australian Open, καθώς και, όπως φαίνεται, προδιαγράφεται επίσης στο Roland Garros, δύο πολύ σημαντικά τουρνουά που βαραίνουν πολύ στον καθορισμό της αξίας της χορηγίας που παρέχεται στον τενίστα».

Υπάρχει επίσης ένα θέμα που σχετίζεται με τις λεγόμενες «ρήτρες ηθικής», όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος: «Είναι ρήτρες που προστατεύουν την εταιρεία από δημόσια συμπεριφορά που προέκυψε στην κοινή γνώμη και η οποία θα μπορούσε να σπάσει το «σύμφωνο ηθικής», δηλαδή αυτό που εμπλέκει τον αθλητή ως πρεσβευτή της μάρκας».