Μετά από 14 χρόνια ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών.

  • Σιγά μην ξενερώσω για μια στραβή στο 90΄

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μία μέρα μετά τη σπουδαία επιτυχία των «πράσινων», έδωσε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ωστόσο στην πορεία της χρονιάς οι βλέψεις έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γεγονός που τελικά συνέβη.

Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής συμμετοχής και ότι αυτό θα έχει κόστος, για τον Τσάτσιτς, τον Ολυμπιακό, το μέλλον του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το μπάτζετ του συλλόγου και τον στόχο παραμονής σε τροχιά πρωταθλητισμού τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ένα μέρος της συνέντευξης Ανδρεόπουλου στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

-Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή:

«Δεν ξέρω αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Έχει ένα κόστος αυτό. Είναι καθαρά θέμα της στήριξης που θα υπάρχει…», σχολίασε.

-Για το εάν ήταν η κατάκτηση του τίτλου στον σχεδιασμό της ομάδας:

«Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας μια ομάδα που θα ήταν λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όμως για να σας πω ανοικτά, και το ξέρουν οι αθλητές μου, παρακολουθώντας την ομάδα μου και τα ματς των άλλων ομάδων, στο γήπεδο σε συζητήσεις είχαμε θέσει το πρωτάθλημα».

-Για το εάν έπαιξε ρόλο στην αλλαγή στόχων η απόκτηση του Τσάτσιτς:

«Και πριν από αυτά είχαμε κάνει νίκη με τον ΠΑΟΚ. Ο ερχομός του μας έδωσε εναλλακτικές λύσεις στο παιχνίδι μας».

-Για το πού οφείλεται το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, αν και έχει περισσότερες επιλογές, δεν μπόρεσε να αντιδράσει:

«Αγωνιστικά μόνο μπορώ να μιλήσω. Τα τακτικά στοιχεία που αντιμετωπίσαμε στον Ολυμπιακό μας έδωσαν τη νίκη. Στο σέρβις επιλέξαμε να χτυπήσουμε δυνατά. Κατάφερε ο Ολυμπιακός να περιορίσει το επιθετικό μας παιχνίδι. Εμείς κάναμε περισσότερα λάθη γιατί θέλαμε να τρέξουμε το ματς και να κάναμε λάθη. Κάποτε θα άλλαζε το ματς και αυτό έγινε».

-Για το μέλλον του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Μια νέα διοίκηση που ανέλαβε δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες. Αυτή ανέλαβε γιατί διαφορετικά ο σύλλογος θα πήγαινε σε λύση πρωτοδικείου. Τα μηνύματα της νέας διοίκησης είναι αισιόδοξα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού. Και έχουμε ενδείξεις ότι ίσως να μπορέσουμε να το κάνουμε».

-Για το μέλλον των νεαρών παικτών της ομάδας:

«Θέλουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά για να φύγουν εξωτερικό. Είναι από τώρα έτοιμα αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να το κάνουν. Πρέπει να δουλέψουν και να ωριμάσουν και άλλον και μετά να φύγουν».

-Για το μπάτζετ του συλλόγου:

«Δεν ξέρω αν είναι σωστό για να το αναφέρουμε. Δεν μιλάμε για μπάτζετ το 70% από τα μπάτζετ της περασμένης δεκαετίας. Το μπάτζετ είναι πάρα πολύ μικρό πια. Είναι πολύ κάτω από το ένα εκατομμύριο. Γι’ αυτό και υπάρχουν και οι εκκλήσεις του Σωτήρη και δικές μου. Η ενίσχυση του απλού κόσμου και με μικρές χορηγίες μπορούμε να το διατηρήσουμε το τμήμα πρωταθλητή. Είναι μικρά τα μεγέθη».