Αναχωρούν αύριο (7/5) για τη Βουδαπέστη οι δώδεκα Ελληνίδες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που θα συμμετάσχουν στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Την αποστολή απαρτίζουν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Εβελίνα Παπάζογλου, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη, ενώ μαζί τους ταξιδεύουν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Άνα Τάρες Κάμπα, η φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, ο γιατρός Δημήτρης Λαμπρινός και η έφορος και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα.

Τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης θα διεξαχθούν από 10 έως 15 Μαΐου και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο σόλο (τεχνικό και ελεύθερο) από την Ευαγγελία Πλατανιώτη και στο κόμπο, όπου είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, καθώς συμμετέχουν μόλις τέσσερις χώρες, εκ των οποίων μόνο η Ουκρανία περιλαμβάνεται στις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Σε ό,τι αφορά το ντουέτο Πλατανιώτη/Παπάζογλου και το ομαδικό, προτιμήθηκε τα προγράμματα να παραμείνουν «κρυφά» και να παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη, όπου θα διεξαχθεί το μίτινγκ πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.