Ο Ανταμ Πίτι θα κάνει ένα διάλειμμα από τις πισίνες και θα συμμετάσχει στο χορευτικό σόου του BBC «Strictly Come Dancing», όπως ανακοίνωσε το δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Ο 26χρονος κολυμβητής κατάφερε πριν λίγο καιρό στο Τόκιο να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό του τίτλο στα 100μ. πρόσθιο (αυτός και η Κέιτι Λεντέκι στα 800μ. ελεύθερο ήταν οι μόνοι Ολυμπιονίκες του Ρίο που ανέβηκαν εκ νέου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου), ενώ παράλληλα βοήθησε τα μέγιστα τη Μεγάλη Βρετανία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100μ. μικτή ομάδική mixed και το ασημένιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

«Ηθελα πραγματικά να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό και να προκαλέσω τον εαυτό μου μακριά από την πισίνα. Ελπίζω ότι το ανταγωνιστικό μου πνεύμα θα αντισταθμίσει τις χορευτικές μου ικανότητες!», δήλωσε ο Πίτι, ο οποίος πιθανότατα δεν θα μετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της International Swimming League, όπου είναι αρχηγός της ομάδας London Roar.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σόου «Strictly Come Dancing» (το οποίο έχει έρθει και στην Ελλάδα με την ονομασία «Dancing with the Stars») έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και άλλοι Βρετανοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, όπως η επταθλήτρια Ντενίζ Λιούις και η πυγμάχος Νίκολα Ανταμς.