Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών στο Τόκιο, Γιώργος Αφρουδάκης σε δηλώσεις του μετά τον τελικό και την ήττα από τη Σερβία με 13-10 αναφέρθηκε στο ματς και τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα.

Ακόμα, ο πρώην παίκτης της γαλανόλευκης μίλησε και για τον μεγάλο στόχο που είχε η ελληνική ομάδα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ τόνισε πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τα συναισθήματα είναι έντονα. Εχω ζήσει πάρα πολλές έντονες στιγμές με την εθνική ομάδα. Ωραίες κι άσχημες στιγμές, αλλά σίγουρα αυτό που ένιωσα εδώ πέρα ως αρχηγός της αποστολής ήταν κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήμουν μέλος αυτής της πορείας της εθνικής ομάδας και ζήσαμε αυτό το αργυρό μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα είμαι συναισθηματικά φορτισμένος γιατί θέλαμε το χρυσό κι αυτό λέει πολλά, διότι δεν κατεβήκαμε στον τελικό για να συμμετέχουμε και να χειροκροτήσουμε τους Σέρβους. Θέλαμε να πάρουμε το χρυσό. Κάναμε αμυντικά κυρίως το χειρότερο μας παιχνίδι. Δε μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό τους. Οπως φάνηκε δίκαια χάσαμε. Είναι ώρα να απολαύσουμε αυτό το μετάλλιο. Είναι ιστορική στιγμή για το ελληνικό πόλο να ανεβαίνει η ελληνική ομάδα στο βάθρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ.