Για το απόγευμα του Σαββάτου (4/7, 17:00) ήταν προγραμματισμένη η εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ν.Ο. Χίου στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο Ανδρών, ωστόσο αυτό το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ.

  • Αποκάλυψη : Ο Ολυμπιακός κάνει κίνηση για Πέπε Ροντρίγκες (Vid)

Οι «πράσινοι» δεν παρευρέθηκαν στο Ιωνικό κολυμβητήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το παιχνίδι και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις αντίστοιχες συνέπειες. Συγκεκριμένα το «τριφύλλι» θα μηδενιστεί και θα βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς όμως να υποβιβαστεί στην Α2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Ο αγώνας ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Σάββατο (4/7) στις 17.00 στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, δεν έγινε, καθώς δεν προσήλθε η ομάδα του Παναθηναϊκού.

Μετά την παρέλευση των 20 λεπτών, από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, το φύλλο αγώνα έκλεισε. Έτσι, σύμφωνα με την ανανεωμένη προκήρυξη, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του ΝΟ Χίου με 5-0 (α.α.), ενώ ο Παναθηναϊκός μηδενίζεται και του αφαιρείται ένας (-1) βαθμός».