ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούν διέξοδο σε ατζέντα Οικονομίας- “Κλείνουν” το μάτι στις επιχειρήσεις

Της Νίκης Ζορμπά

Διαφυγή από την άχαρη ατζέντα που διαμορφώθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις για Παππά- Παπαγγελόπουλο κλπ που προκάλεσαν περιδίνηση στο κόμμα, αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας σφυροκόπημα της Κυβέρνησης για την Οικονομία. 

Ούτως ή άλλως, η “γραμμή” άμυνας που έχει χτίσει η Κουμουνδούρου για το δια ταύτα των αποκαλύψεων, περιστρέφεται γύρω από την μόνιμη επωδό: Έρχεται τεράστια ύφεση, η αγορά “βουλιάζει” και η κυβέρνηση αναζητά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά, ζέοντα προβλήματα. 

Αυτό έπραξε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος για μια ακόμη φορά στην Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην Οικονομία.

Γνωρίζοντας ότι το αντεπιχείρημα ότι τα επίχειρα από την κρίση της πανδημίας δεν είναι …Προϊόν (ελληνικής ) Ονομασίας Προέλευσης είναι αρκούντως “πειστικό”, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ποντάρει εξαρχής σε ρητορική δομικής αμφισβήτησης για τα κυβερνητικά πεπραγμένα: Είχατε φέρει την ύφεση πριν από την κρίση του κορονοϊού. 

Ψάχνοντας φως στο τούνελ

Ρητορική που ανασύρει ο ίδιος και τα κεντρικά στελέχη του μετ επιτάσεως εσχάτως και προς “εκτόνωση” από τις ταπεινωτικές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Εξ αυτού, ο κ. Τσίπρας έχει πυκνώσει τα ραντεβού του με φορείς και εκπροσώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο “μάτι” του κυκλώνα των συμπαρομαρτούντων της πανδημίας ενώ και την διαφωνία του για το νέο νομοσχέδιο για τις πορείες διαμαρτυρίας την συνόψισε στο μότο: Φοβάστε τις κοινωνικές αντιδράσεις από τις πολιτικές που ασκείτε για αυτό φέρνετε  νομοσχέδιο με “χουντικές διατάξεις”. 

Η “γραμμή” της εξωστρέφειας και της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ περνάει ασφαλώς και μέσα από τις περιοδείες ηγεσίας και στελεχών. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στην Κέρκυρα, όπου από το πρωί θα έχει συναντήσεις με Σωματεία Εργαζομένων, εκπροσώπους φορέων του νησιού και Δημάρχους του Νομού. Κύριος στόχος, να επικοινωνηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε το κόμμα στο πλαίσιο του προγράμματός του “Μένουμε Ορθιοι ΙΙ”. 

“Κλείνουν” το μάτι στους επιχειρηματίες

Παραλλήλως, εδώ και μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να βρει ανοιχτές πόρτες και ώτα στη μεσαία τάξη και επιχειρηματικότητα που γύρισαν την πλάτη στο κόμμα του στις εκλογές του Ιουλίου, έχει πάρει νέα “στροφή” και δη απότομη,  τείνοντας χείρα φιλίας στην επιχειρηματικότητα. 

Σε επίρρωση αυτού χθες, η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, με δήλωσή της, “κατήγγειλε” το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει το δώρο Πάσχα ( εξέπνεε χθες η προθεσμία ) ρίχνοντας όμως το “ανάθεμα” στην Κυβέρνηση και όχι στους εργοδότες. 

Κοντολογίς, έψεξε την Κυβέρνηση γιατί δεν υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να καλυφθεί εξ ολοκλήρου η δαπάνη της καταβολής του δώρου Πάσχα από το Κράτος. 

Ουδέν καινοφανές. 

Εδώ και μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βρει “ρωγμές” στον τοίχο της μεσαίας τάξης και επιχειρηματικότητας ώστε να “τρυπώσει” ως “αξιόπιστο αντίπαλον δέος” του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δεν πάει πολύς καιρός ( μεσούσης της πανδημίας) όταν ο πρόεδρος του κόμματος , έκανε την εντυότιιακή παραδοχή ( για το κόμμα που πρεσβεύει) ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε , τα συμφέροντα των εργαζομένων, ταυτίζονται με αυτά των εργοδοτών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ