Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη ΓΣΕΒΕΕ

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής διαλόγου εν όψει της υποβολής του Σχεδίου Νόμου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ), πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του Σχεδίου Νόμου, που προβλέπει, σύμφωνα με το υπουργείο, “την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης στενότερης σύνδεσης γνώσεων και δεξιοτήτων με την αγορά εργασίας”.

Η ηγεσία του υπουργείου τόνισε ότι οι συντονισμένες παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ και της ΔΒΜ στοχεύουν και στην αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και στη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, κυρίως των νέων της χώρας μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών ήταν εποικοδομητική και διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος, Γεώργιος Καβαθάς, ο αντιπρόεδρος, Ιωάννης Βαφειαδάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Παρασκευάς Λιντζέρης και από πλευράς υπουργείου, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, Γεώργιος Βούτσινος, η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα, και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Ιωάννα Λυτρίβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

  ADVERTISING   Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου. body.art .body h6, body.art .body h6 a { font-family: "PFDinTextCondPro", Georgia; color: #ca0814; display: none;

Οριστικά την Παρασκευή το φιλικό του Ατρόμητου...

«Κλειδώνει» η Παρασκευή για το φιλικό του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες είχαν προγραμματίσει να δώσουν φιλικό στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας...

Κοτανίδου: “Όσοι δεν πιστεύουν στον κορονοϊό ας...

Στους δύσπιστους και τους συνωμοσιολόγους απευθύνθηκε η Αναστασία Κοτανίδου στο περιθώριο συνέντευξής...

ΚΙΝΑΛ: Βαθιά συντηρητική επιλογή ο “ανασχηματισμός Σκυλακάκη”

"Βαθιά συντηρητική επιλογή κάνει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό "Σκυλακάκη" και τις...