Στ. Πέτσας για 10ετές: Η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται στην πράξη

Του Δημήτρη Γκάτσιου

“Προσδοκούμε σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού και χαμηλό επιτόκιο”.

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με το βλέμμα στην έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου. 

“Είναι η τρίτη κατά σειρά έξοδος στις αγορές που γίνεται από τις αρχές του χρόνου”, είπε ο κ. Πέτσας και υπενθύμισε ότι είχαν προηγηθεί: 
    
-Η έκδοση του 15ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 1,9%,  τον Ιανουάριο. Μια έκδοση που καλύπτει το χρονικό διάστημα μέχρι το 2035, πέραν δηλαδή της περιόδου που η βιωσιμότητα του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους καλύπτεται από τις αποφάσεις του Eurogroup. 

-Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 2%, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας τον Απρίλιο. 

“Η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται στην πράξη και αυτό είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης – που αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα – υπενθυμίζεται ότι μπαίνει σήμερα, 9 Ιουνίου, σε εφαρμογή ένα ακόμη πρόγραμμα για 5.200 θέσεις εργασίας.

Προβλέπει επιδότηση, για 15 μήνες, του 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για προσλήψεις άνεργων πτυχιούχων  έως 39 ετών, από επιχειρήσεις έξυπνης εξειδίκευσης όότι  η ενέργεια, οι βιοεπιστήμες και η υγεία, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, ο πολιτισμός, ο τουρισμός”, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ