Σ. Πέτσας: Το έργο στο Ελληνικό αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σηκώνουν αύριο αυλαία οι εργασίες για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

“Μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Γηραιά ήπειρο. Ένα έργο που αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας. Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όότι, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών υποδομών. Δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης ενός χιλιομέτρου. Αγγίζει το ποσό των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ. Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα έργο “που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου της Αττικής”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ