Νέες ανακοινώσεις από τον Στ. Πέτσα – Τι δεν ανοίγει τις γιορτές

Σε νέες ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα προβεί στις 13:30 μετά το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Βαδίζοντας στην τέταρτη εβδομάδα του καθολικού lockdown σε ολόκληρη την χώρα η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στο αποτύπωμα των κρουσμάτων στην κοινότητα και στην πίεση που δέχεται το σύστημα της υγείας, κριτήρια που θα κρίνουν το πότε και το πώς θα αρθούν ή θα παραμείνουν διάφοροι περιορισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει τι δεν θα ανοίξει στη διάρκεια των εορταστικών εβδομάδων. Δηλαδή σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα σχολεία και η εστίαση. Επίσης πιθανή είναι η ανακοίνωση της μη άρσης των απαγορεύσεων που σχετίζονται με την μετακίνηση από νομό σε νομό.

Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα ξεκινήσει στις 11.00.

Άνοιξαν τα εποχικά καταστήματα – Τι ισχύει με ωράρια και sms

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία των εποχικών καταστημάτων. Ειδικότερα, λειτουργούν τα καταστήματα που έχουν ως κύριες δραστηριότητες τα παρακάτω:

– Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

– Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

– Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

– Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

– Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).

– Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

– Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.

– Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων  

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, έχοντες ως εξής: 

– Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

– Ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Δ. Γκάτσιος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ