Κώστας Τσιάρας: Παρέμβαση είναι όταν ένας ΠΘ λέει για αρμούς της εξουσίας

Πλήρη κάλυψη στα όσα έγραψε με ανάρτησή του χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη των κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. 

Ο υπουργός μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση, βουλευτές της οποίας έκαναν λόγο για “ωμή παρέμβαση” ότι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλες πράξεις όότι οι αποφάσεις για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, συνιστούν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη “και όχι η έκφραση ενός ανθρώπου που μιλάει για το ύφος”.

“Το να μιλάει κάποιος και να εκφράζει δική του προσωπική άποψη είναι πολύ μακριά από παρέμβαση στη Δικαιοσύνη”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. “Είναι πολύ μακριά από παρέμβαση στη Δικαιοσύνη όταν ασκείται κριτική με προσωπικό ύφος, πρέπει να μιλάμε σοβαρά και επί της ουσία”.

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν πολύκροτες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, ποινικές υποθέσεις με τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Και “κοιτώντας” και προς την πλευρά των λειτουργών της δικαιοσύνης υπογράμμισε την ανάγκη “να βρούμε την λεπτή κόκκινη γραμμή, και οι δικαστικοί λειτουργοί είναι αναγκαίο να μένουν μακριά από όποια συναισθηματική φόρτιση όταν πάρουν μια απόφαση, όλα είναι κατανοητά”.

Νωρίτερα βουλευτές κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν για “ωμή” παρέμβαση του κ. Σκέρτσου στη Δικαιοσύνη, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος επισήμαινε ότι πρόκειται για λάθος, αλλά όχι παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Σκέρτσος έκανε διευκρινιστική δήλωση χθες το βράδυ με την οποία τόνισε ότι εξέφρασε “απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης. Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει”.

Μ. Ντ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ