Κώστας Ax. Καραμανλής: Το ψέμα είναι προνόμιο της ριζοσπαστικής αριστεράς

Το ψέμα είναι δικό σας προνόμιο, της ριζοσπαστικής αριστεράς είπε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε υψηλούς τόνους στις κατηγορίες του βουλευτή Θεσσαλονίκης Συριζα Χρήστου Γιαννούλη για τον ΟΑΣΘ. Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στην  επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρθηκε και στην τιμή των εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες το οποίο όότι είπε η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ αύξησε σε 1,40, ενώ η σημερινή επαναφέρει στο 1,20 ευρώ.

“Το ψέμα είναι δικό σας προνόμιο όταν λέτε ότι ο ΟΑΣΘ έχει 180 λεωφορεία. Είχατε 4,5 χρόνια και δεν κάνατε τίποτα εκτός από διαγωνισμό στημένο και ραμμένο σε συμφέροντα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δόξα το θεό δεν είναι όλη η αριστερά έτσι, αυτή είναι η αριστερά η λεγόμενη ριζοσπαστική” τόνισε ο κ. Καραμανλής.

“Αποδομώντας” όότι είπε τα όσα είπε νωρίτερα ο βουλευτής του Συριζα σχετικά με τα οφέλη της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ , και στα περί σκανδάλου για την μίσθωση του αμαξοστασίου του Οργανισμού  ο υπουργός είπε ότι “ο ΟΑΣΘ νοικιάζει πράγματι αμαξοστάσια από τον Ηρακλή, δηλαδή παλιών μετόχων του ΟΑΣΘ.  Η διοίκηση του Στέλιου Παππά όμως συνέχισε το ίδιο , και έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο; Εσείς δεν κάνατε τίποτα, και αναγκαστήκαμε να παρατείνουμε την λειτουργία του ΟΑΣΘ για να τελειώσει η εκκαθάριση. Όσο για τις κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε ο ΟΑΣΘ, σε όλη την Γηραιά ήπειρο οι δημόσιες συγκοινωνίες παίρνουν επιδότηση. Ειδικά για τα οικονομικά πεπραγμένα και τους συνειρμούς που έκανε ο κ. Γιαννούλης με την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη σημείωσε ότι “θα πάμε στα δικαστήρια, μην διαμονοποιείτε το παρελθόν για να κρύψετε την δική σας διαχείριση. Και είπατε και ψέματα στους εργαζόμενους για ενιαίο μισθολόγιο”.

Σε ότι αφορά την αύξηση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι έχουν ήδη παραληφθεί 120 λεωφορεία 10ετίας “και όχι τα σαράβαλα που είχατε” , ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την δωρεά άλλων 50 οχημάτων. “Άρα πάμε για 350. Κι επιπλέον με το νόμο για το leasing , -ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει την επόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα-, από τα 210 σαπάκια που παραλάβαμε από εσάς θα έχουμε φτάσει σχεδόν στα 500 νέα λεωφορεία. Και επομένως η δέσμευση και του Πρωθυπουργού για αρκετά λεωφορεία να εξυπηρετούν ένα ταλαιπωρημένο κοινό θα γίνει πράξη, μας πήρε δώδεκα μήνες για να επανορθώσουμε”.

Μ. Ντ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ