Κορονοϊός: Μέτρα για ενίσχυση ρευστότητας σε ακτοπλοΐα και νησιωτικές επιχειρήσεις

Σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας στην ακτοπλοϊα αλλά και στις νησιωτικές επιχειρήσεις, άνω των 33,7 εκατ. ευρώ υλοποιεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την ανακούφιση κλάδων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊου. Συγκεκριμένα αποφασίσθηκαν τα εξής:

– Για τη στήριξη των επιλέξιμων νησιωτικών επιχειρήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο, αποφασίσθηκε η διάθεση πόρων ύψους 11,2 εκατ. ευρώ.

– Επίσης σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, εξασφαλίσθηκε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών, με απώτερο στόχο κανένα νησί να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από την έναρξη της εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης, ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 3,5 εκατ. ευρώ για την ελάχιστη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών σε 29 γραμμές του εθνικού και τοπικού ακτοπλοϊκού δικτύου. Επίσης αποφασίσθηκε η χορήγηση προκαταβολής ίσης με το 50% των μισθωμάτων για τις συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμάται ότι το εν λόγω πόσο θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. ευρώ.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα και η νησιωτική επιχειρηματικότητα οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να παρέμβουμε με ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε δυο σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας που προσφέρουν πολλά στον τόπο». «Δεν σταματάμε εδώ», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ειδικό πρόγραμμα – καθεστώς, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου να παρασχεθεί η αναγκαία στήριξη για τις ζημιές του κλάδου από την πανδημία του κορωνοϊου Covid-19, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πήρε άδεια από την ΕΕΑ ο Ιωνικός – Με 12 ομάδες...

Ευχάριστα μαντάτα για τον Ιωνικό, καθώς πήρε άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα λάβει κανονικά μέρος στην Basket League της περιόδου...

ΣΥΡΙΖΑ: “Πόλεμος” για το νέο πτωχευτικό με στόχευση τη μεσαία τάξη

Της Νίκης Ζορμπά Όχημα "πολέμου" στην Κυβέρνηση είναι αναμφισβήτητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο...

Ο Αντονι Φάουτσι απαντά στην κριτική του Τραμπ με ατάκα από...

«Τίποτα προσωπικό, είναι μόνο business»: Με την ατάκα αυτή από την ταινία «Ο Νονός» αντέδρασε ο δρ. Άντονι Φάουτσι στις κατηγορίες του Ντόναλντ...

GNTM: Τσακώθηκαν μετά την φωτογράφιση ο Ανδρέας με τον Εμμάνουελ

Στο νέο επεισόδιο του GNTM το βράδυ της Τρίτης και μετά την δοκιμασία αποχώρησης που πραγματοποιήθηκε...