Η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ πιστεύει ότι η ΕΕ θα βρει λύση στο βέτο Ουγγαρίας – Πολωνίας για το πακέτο ανάκαμψης

Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Nadia Calvino δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρει λύση για να ξεπεράσει το βέτο από την Ουγγαρία και την Πολωνία στην έγκριση του πακέτου προϋπολογισμού και ανάκαμψης 2021-2027.

Οι δύο χώρες της Κεντρικής Ευρώπης άσκησαν βέτο τη Δευτέρα στο σχέδιο περί προϋπολογισμού, διότι περιελάμβανε μια ρήτρα που κάνει την πρόσβαση στα χρήματα να εξαρτάται από τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

Χωρίς ομόφωνη συναίνεση για το πακέτο των 1,8 τρισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει προϋπολογισμό 1,1 τρισ. ευρώ για την ΕΕ και ένα πακέτο ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ, καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα.

“Είμαι βέβαιη ότι τελικά, θα βρούμε μια λύση”, δήλωσε η Calvino σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero σύμφωνα με το Reuters.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων, πρόσθεσε η υπουργός.

“Έχουμε προγραμματίσει την έκδοση χρέους το ερχόμενο έτος για να καλύψουμε όλα τα σχέδια επενδύσεων στον προϋπολογισμό και θα προσαρμόσουμε το πρόγραμμα στον ρυθμό αφίξεων των κεφαλαίων”, διευκρίνισε η Καλβίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ