Ηχηρό μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για την ασφάλεια του εμβολίου

Του Δημήτρη Γκάτσιου

“Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος, για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού. Ο μόνος τρόπος, για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα”.

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, που εμβολιάστηκε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη. Μία σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως επεσήμανε, κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

 

 

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε ηχηρό μήνυμα για την ασφάλεια του εμβολίου. 

“Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι, για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού. Τους χρωστάμε τόσο πολλά και πρέπει πάνω από όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς. Να μπορούν να εκτελούν το σπουδαίο τους έργο μέσα στους επόμενους μήνες”, ανέφερε, στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και πιστεύω ότι, καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό, και αυτοί οι συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος, για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού. Ο μόνος τρόπος, για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε  να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα. Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021. Να μπορέσουμε την εμβληματική χρόνια που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης να γράψουμε ξανά σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας”, τόνισε. 

Λίγα λεπτά πριν τις 14:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

 

Μητσοτάκης3

 

“Χαίρομαι που σε βλέπω με την ιατρική ρόμπα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τον συνοδευσε στην αίθουσα εμβολιασμού. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ λίγο πριν τον εμβολιασμό του, ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του εμβολίου από τον κ. Τσιόδρα. 

“Παντελώς ανώδυνη η διαδικασία. Καλή αρχή”. Αυτο ήταν το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού, μετά το πέρας του εμβολιασμού του και πριν ο ίδιος παραμείνει για 15 λεπτά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου “Αττικόν”, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τα εμβόλια. 

*Διαβάστε ακόμα:

-Ξεκίνησε η επιχείρηση “Ελευθερία” – Κ. Σακελλαροπούλου: “Το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη”

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ