Φ. Γεννηματά: Ψηφίζουμε τις συμφωνίες ΑΟΖ – Το ΚΙΝΑΛ δεν κρύβει το κεφάλι στην άμμο

Το Κίνημα Αλλαγής δεν κρύβει το κεφάλι στην άλλη γιατί αυτό σημαίνει πατριωτισμός υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά κατά την  τοποθέτησή της  επί των συμφωνιών Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με Ιταλία και Αίγυπτο οι οποίες συζητούνται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ίδια είπε ότι το ΚΙΝΑΛ ψηφίζει τις συμφωνίες γιατί με την Ιταλία επιλύει μια χρόνια εκκρεμότητα, ενώ με την Αίγυπτο ενισχύεται η μάχη που δίνει η χώρα.

Ωστόσο η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο “Μαξίμου ΑΕ” όπως είπε, και έκανε λόγο για απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής στα εθνικά θέματα. “Χαράσσετε την εξωτερική πολιτική στο πόδι, πάτε στο βλέποντας και κάνοντας, δεν έχετε ολοκληρωμένη πολιτική στρατηγική ειδικά σήμερα που βλέπουμε την αποχαλίνωση της Τουρκίας” τόνισε. “Ακολουθείτε, δεν προηγείστε. Δεν ηγείστε κι αυτό το έλλειμμα δεν θα υπήρχε ποτέ με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Είναι σαφές ότι η Τουρκία ακολουθεί μια άλλη πολιτική, προβάλλει ως αναθεωρητική δύναμη, θέλει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες, προβάλει ως δήθεν ο προστάτης των μουσουλμάνων, προβάλει ως δύναμη που μιλάει με τους δικούς της όρους με τους Διεθνείς Οργανισμούς. Η Τουρκία απαιτεί διάλογο χωρίς προϋποθέσεις”. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια που εξήγγειλε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα. “Βέβαια και άλλοι τα εξήγγειλαν αυτά αλλά δεν τα ολοκλήρωσαν” είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ για τα ελληνοτουρκικά και την θέση του κόμματός της επανέλαβε τα εξής: “Για εμάς το θέμα με την Τουρκία είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών, της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Μόνο για αυτά συζητάμε για διάλογο με την Τουρκία. Όμως με το πιστόλι στο τραπέζι, αυτό δεν είναι διάλογος είναι εκβιασμός. Έχετε μεγάλη ευθύνη κύριε Πρωθυπουργέ για αυτές τις συνθήκες. Η θέση μας είναι πως αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτά, να πάμε σε υπογραφή συνυποσχετικού και προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”.

Μ. Ντ. 

Διαβάστε ακόμη: 

* Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ