Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και Χατζηδάκη: Είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών

Της Νίκης Ζορμπά

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη για το χωροταξικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε μιλώντας στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,  “εσείς δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε των Βερσαλλιών και δεν έχετε  καμία επαφή με την πραγματικότητα”, ανέφερε επακριβώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό δε,  μίλησε για “εγκληματική ανικανότητα” και “αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες”. 

Με αιχμή τις φωτογραφίες του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και τα δημοσιεύματα περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων, ο Α. Τσίπρας, ζήτησε ξανά με τροπολογία να δοθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων των λοιμωξιολόγων στη δημοσιότητα: “Δώστε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής και καταθέτουμε σχετική τροπολογία ώστε αυτό να γίνει άμεσα. Τι φοβάστε;”.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατέθεσε τροπολογία για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, λέγοντας αιχμηρά: “Αυτοί που χειροκροτούσατε τον Μάρτιο, είναι απλήρωτοι” αλλά και τροπολογίες για δωρεάν  επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία. 

Και βίαιη απολιγνιτοποίηση και χαράτσι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δεν γίνεται

Δριμείες ήταν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη και του νομοσχεδίου του. 

Επ αυτού είπε μεταξύ άλλων: 

*H ΚΕΔΕ, πρώτη απ’ όλους, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηδάκη προφανώς, έφτασε στο σημείο να ζητήσει απόσυρση του νομοσχεδίου. 
Όλοι οι παραγωγοί ΑΠΕ, επίσης. Γιατί συμβαίνει ξανά αυτό;
Γιατί πάλι νομοθετείτε για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας.
Γιατί βάζετε ξανά στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη, τη μικρή ιδιοκτησία, ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών, τελικά.

*Πάμε τώρα και στην τροπολογία σας που με θράσος ονομάσατε “διαρθρωτικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για τη στήριξη των ΑΠΕ”. 
Από πότε τα χαράτσια ονομάζονται στήριξη;
 Είναι κάτι που θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση.
Εσείς δεν είστε που μιλάτε για επενδύσεις και ειδικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;
Και έρχεστε τώρα και για δεύτερη φορά κ. Χατζηδάκη, το είχατε ξανακάνει και την περίοδο 2012 -2014 με το κατ΄ ευφημισμό “New Deal” στις ΑΠΕ, και βάζετε χαράτσι στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 

*Είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα ξαναπαρέμβετε αναδρομικά στις τιμές αποζημίωσης των παραγωγών.
Πείτε μας λοιπόν, πού πήγε τώρα το φιλοεπενδυτικό σας ενδιαφέρον; 
Το χαράτσι που βάζετε πλήττει οριζόντια όλο τον κλάδο και κυρίως τους μικροεπενδυτές. 

*Την ίδια ώρα που βάζετε τέλος στο λιγνίτη, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αντέχει η χώρα και η οικονομία μας, την ώρα που ετοιμάζεστε να μετατρέψετε σε νεκρή ζώνη της Ευρώπης ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, έρχεστε και βάλλετε κατά αυτών που υποτίθεται ότι θα καλύψουν τις ενεργειακές απώλειες από την απολιγνιτοποίηση.
Και βίαιη απολιγνιτοποίηση και χαράτσι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ε δεν γίνεται κύριοι της κυβέρνησης. 

*Βάζετε “πράσινο τέλος” στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης ως ειδικό φόρο άνθρακα, συνολική επιβάρυνση 100 εκατ. Ευρώ. 
Ποιοι θα το πληρώσουν αυτό κύριοι της κυβέρνησης; 
Όλοι οι πολίτες αλλά πιο πολύ οι οδικές μεταφορές και οι αγρότες. Και εν μέσω πανδημίας προβλέπετε επίσης ότι θα επιβαρύνετε τις επιχειρήσεις μέσης τάσης με 180 εκατ. Ευρώ συνολικά, από την εκκαθάριση των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ. 
Αλήθεια κύριοι της κυβέρνησης, ποιοι κλάδοι θα πληρώσουν αυτό το μάρμαρο; 

*Λέτε ότι βάζετε τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση. Ψέμα.
Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμηση. 
Γιατί μέσα από το νομοσχέδιο επιτρέπεται η δόμηση στα μεγάλα τεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων και μάλιστα αυξάνει και τους συντελεστές δόμησης σε κάποιες τουριστικές εγκαταστάσεις. Δίνετε μάλιστα περίοδο χάριτος, εκβιάζοντας τους ιδιοκτήτες στις περιοχές εκτός σχεδίου, να χτίσουν με έκδοση άδειας σε 2 χρόνια και δόμηση στα επόμενα 4 χρόνια, με απειλή απαγόρευσης δόμησης μετά.  Σκοπός σας είναι να εξωθήσετε τους ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας να ρευστοποιήσουν την περιουσία τους. 

*Ξηλώνετε όλο το υπόβαθρο του κράτους δικαίου.
Χωρίς δασικούς χάρτες – τους ακύρωσατε- 
χωρίς κτηματολόγιο –καθυστερείτε- 
χωρίς ρύθμιση του αιγιαλού, 
χωρίς ρέματα, 
χωρίς τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες των περιοχών Natura, που είναι το 30% της χώρας μας στην χερσαία έκταση, και που είχαμε δρομολογήσει, χρηματοδοτήσει, προκηρύξει, αναθέσει ως κυβέρνηση,
πολύ απλά : δεν υπάρχει κράτος δικαίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ