Επιστολή Μητσοτάκη και άλλων ηγετών για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων

Την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών ζητούν με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Andrej Babis και η Πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών της Ε.Ε. την Πέμπτη σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ηγέτες των 27 πρέπει “να στείλουν ένα ισχυρό σήμα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την Πέμπτη να διασφαλίσει ότι η διαδικασία για την έγκριση των υποψήφιων εμβολίων είναι όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική”, αναφέρουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Τσεχίας, της Δανίας και της Αυστρίας στην επιστολή τους.

“Είμαστε σε μια παγκόσμια κρίση κάθε ημέρα μετράει για να σωθούν ζωές”, υπογραμμίζουν οι ηγέτες στην επιστολή τους που βρίσκεται στην κατοχή του Bloomberg. “Σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να εργαστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα”.

Διαβάστε ακόμη:
Πρωτοβουλία Μητσοτάκη-Κουρτς-Φρεντέρικσεν: Επιστολή για ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ