Δένδιας για Έβρο: Παρατηρήθηκε κινητικότητα- Ψευδή τα περί κατάληψης εδάφους μας

Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη στον Έβρο, γνωστοποίησε σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η χώρα μας ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο όταν η Τουρκία ζήτησε «να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους».

Όταν παρατηρήθηκε η κινητικότητα, το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον πρέσβη της Τουρκίας  και απαιτούσε να μην υπάρξει ούτε η  παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα σχετικά με κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Άγκυρα, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η βρετανική «Sun», υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως τον ισχυρισμό αυτό υιοθέτησε και επανέλαβε ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απολύτως ψευδής ισχυρισμός» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.»

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους και προσέθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.

Όπως εξήγησε, η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ