Άδ. Γεωργιάδης: Πιθανό να υπάρξει lockdown όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Ανησυχία υπάρχει για τη διασπορά του ιού μετά τα νέα κρούσματα και το ερώτημα είναι αν υπάρχει ενδεχόμενο να γυρίσουμε πίσω σε κατάσταση καραντίνας.

Απαντώντας στο ερώτημα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στo MEGA είπε: “Δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την οικονομία μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το κάνουμε με ένα τρόπο λελογισμένο που θα μειώνει το ρίσκο και θα μειώνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού”.

Για τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και παραλίες τόνισε ότι “δεν μπορεί να περιμένουμε ξαφνικά ένας ολόκληρος λαός να αλλάξει τις συνήθειές του και να γίνουν οι άνθρωποι ρομπότ”. “Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες” είπε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι τοπικά “lockdown” θα μπορούσαν να γίνουν όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι ο κορονοϊός δεν πρέπει να είναι θέμα πολιτικής διαμάχης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε στα θέματα υγείας να μην κάνει κατεδαφιστική αντιπολίτευση διότι δεν την θεωρεί ωφέλιμη για την κοινωνία” σημείωσε. 

Σχετικά με τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε μπαρ τόνισε ότι είναι υπέρ της τήρησης του νόμου και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ελαστικότητες στην εφαρμογή του.   

Κόντρα είχαν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Ζαχαριάδης για την καμπάνια του τουρισμού και τις απευθείας αναθέσεις: O κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το τελευταίο τρίμηνο με αφορμή τον κορωνοϊό έχει επιδοθεί σε παγκόσμιο ρεκόρ “απευθείας αναθέσεων” σε εκλεκτούς και φίλους.

Ενώ ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε “υποκρισία” στον κ. Ζαχαριάδη διότι όότι είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις καθ’όλη την διάρκεια της διακυβέρνησής της.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση στην οποία παρέστη χθες για τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον αύλειο χώρο του ναού Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, όπου υπήρχαν πολλοί πιστοί και συνωστισμός.

Όότι είπε, παρά την έκκληση των διοργανωτών να κρατήσουν αποστάσεις, οι πιστοί δεν ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα, γεγονός που “δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός”. Βεβαίως δεν υπάρχει σύγκριση με τα φαινόμενα συνωστισμού στα μπαρ, σημείωσε.

Ως προς την επιβολή προστίμων σε beach bar τόνισε “η κυβέρνηση κατηγορείται ότι είναι αυστηρή και από την άλλη ότι είναι ελαστική, τι θέλουμε τελικά;”. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ