Αδ. Γεωργιάδης: Φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων

Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων διαβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όότι είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr, οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. “Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι”.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία. Η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.

Όσα καταστήματα που θα ανοίξουν τη Δευτέρα κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες, όότι είπε ο υπουργός. Η πρώτη είναι να μη διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.

Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι τράπεζες πρέπει να ακούσουν τη Λαγκάρντ, όότι είπε, και να βοηθούν τις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την προστασία α’ κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας εν μέσω πανδημίας. “Προστατεύουμε την α’ κατοικία για 3 μήνες”. Το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των κόκκινων και των πράσινων, τόνισε.

Τέλος, στο ζήτημα των μετακινήσεων και συγκεκριμένα για οικογένειες με ανήλικα τέκνα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα ανήλικα παιδιά θα κυκλοφορούν με τους γονείς τους στο αυτοκίνητο.

“Τα μέτρα δεν είναι μέτρα επιβολής, είναι μέτρα προστασίας”, τόνισε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ