Ξέσπασε ο Μενιάν: “Είμαι ο Μάικ, είμαι μαύρος και περήφανος”

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, είναι ένας ακόμα από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην αναμέτρηση με τη Γιουβέντους (1-1) από τους οπαδούς της.

Από τη μεριά του ο Γάλλος τερματοφύλακας τοποθετήθηκε για το περιστατικό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που εξαπέλυσαν προσβλητικά και ρατσιστικά σχόλια για εκείνον μέσω των social media. Μάλιστα, και η Γιουβέντους ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων ατόμων, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του συλλόγου.

“Το βράδυ της Κυριακής (19/9), οι οπαδοί της Γιουβέντους με στόχευσαν με ρατσιστικές προσβολές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και ότι αυτοί οι υποστηρικτές είναι ηλίθιοι; Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που του συμβαίνει αυτό. Όσο αντιμετωπίζουμε αυτά τα γεγονότα ως “μεμονωμένα περιστατικά” και δεν αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένη δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Τι κάνουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου; Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι αποτελεσματικό; Είμαι σε μια ομάδα που προσπαθεί να πρωτοστατήσει και να εναντιωθεί σε κάθε μορφή διάκρισης. Πρέπει όμως να είμαστε πιο πολλοί και να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη μάχη για την κοινωνία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι σημαίνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021;

Δεν είμαι “θύμα” ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι όρθιος. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ