Τζόλης: Με τη Νόριτς στο Μαϊάμι και την Τβέντε στην Κόστα Ρίκα, πλησιάζοντας στο 100%

Πριν από 1,5 μήνα ακριβώς η διάγνωση για τον τραυματισμό του Χρήστου Τζόλη ήταν, δεδομένης της ανησυχίας που είχε προκαλέσει η εικόνα του Έλληνα διεθνή αποχωρώντας από το παιχνίδι της Τβέντε με τη Φέγενορντ, μάλλον ανακουφιστική.

Ο 20χρονος εξτρέμ είχε αποφύγει τα (πολύ) χειρότερα. Η διάγνωση έκανε, τότε, λόγο για μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, τραυματισμός που θα τον υποχρέωνε σε αποχή δύο μηνών.

Στο Μαϊάμι με τη Νόριτς

Από την επόμενη κιόλας μέρα ο Τζόλης ξεκινούσε την αποθεραπεία του, έχοντας πλέον φτάσει και πιο μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την επάνοδό του. Για την ακρίβεια, έχει ήδη αρχίσει τρέξιμο, κάτι που συνεχίζει στο… Μαϊάμι, όπου και βρίσκεται από την Τετάρτη (23/11) με τη Νόριτς.

Τα “καναρίνια” πραγματοποιούν στην αμερικανική μεγαλούπολη την προετοιμασία τους κατά το διάστημα της διακοπής και από τη στιγμή που η αποθεραπεία του Τζόλη εξελίσσονταν ιδανικά και η Τβέντε δεν έχει ακόμη ξεκινήσει το δικό της χειμερινό προπονητικό πρόγραμμα, επιλέχθηκε (προφανώς σε συνεννόηση όλων των πλευρών) ο διεθνής επιθετικός να ακολουθήσει την αποστολή του αγγλικού συλλόγου. Αφενός μεν για να εντατικοποίησει την αποκατάστασή του αφετέρου δε για να διατηρήσει τους δεσμούς με την ομάδα στην οποία ανήκει.

Στην Κόστα Ρίκα με την Τβέντε

Η Νόριτς θα παραμείνει ως τις 10 Δεκεμβρίου επί αμερικανικού εδάφους, ο Τζόλης όμως θα επιστρέψει στην αμερικανική ήπειρο δύο μέρες αργότερα. Για την ακρίβεια θα πάει στην Κόστα Ρίκα, όπου και θα ταξιδέψει η Τβέντε, πραγματοποιώντας εκεί το βασικό στάδιο της δικής της χειμερινής προετοιμασίας εν όψει της επανέναρξης της Eredivise (6 Ιανουαρίου). Θα συμμετάσχει μάλιστα και στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του εμβληματικού Κοσταρικανού διεθνή, Μπράιαν Ρουίς (τη διετία 2009-11 φόρεσε τη φανέλα των “τούκερς”) στις 17 Δεκεμβρίου.

Το σημαντικό δε για τον Τζόλη είναι πως έως τότε θα είναι απολύτως έτοιμος να επιστρέψει στη διάθεση του Ρον Γιανς, όπως εξ αρχής είχε τεθεί ως χρονικό ορόσημο για την επιστροφή του στα γήπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ