Τσιγκρίνσκι: “Κάθε μέρα που βλέπω κάποιον να πεθαίνει στην Ουκρανία, ένα κομμάτι πεθαίνει μέσα μου”

Ο Ιωνικός αντιμετωπίζει στη Νίκαια τον Παναιτωλικό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten, με τον Ντίτρο Τσιγκρίνσκι να μιλάει στην κάμερα της Cosmote TV πριν από την αναμέτρηση για τον Πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός αμυντικός τόνισε πως η σκέψη του είναι στην πατρίδα του και τους ανθρώπους που μάχονται, αποκαλύπτοντας πως μεταξύ αυτών βρίσκονται και πολλοί συγγενείς του.

“Είναι μια ελεύθερη χώρα, επιτίθενται στους αδερφούς μου. Αυτές τις μέρες στην πατρίδα μου, στην Ουκρανία, όταν βλέπω κάθε μέρα κάποιον να πεθαίνει είναι σαν να πεθαίνει κάτι μέσα μου. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω για αυτό”.

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όπου σήκωσες τη σημαία της Ουκρανίας:

“Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτή τη ιστορία. Όλοι στην Ουκρανία είναι σε δύσκολη θέση. Τώρα περισσότερο από ποτέ είμαι περήφανος που είμαι από την Ουκρανία. Στέλνω κάθε μέρα όλη τη δύναμη μου, τη σκέψη μου σε αυτούς που έχουν μείνει εκεί για να υπερασπιστούν τη χώρα μου. Προσεύχομαι στον Θεό και είμαι περήφανος που είμαι Ουκρανός”.

“Η γυναίκα μου είναι εδώ αλλά η οικογένεια μου είναι εκεί, υπερασπίζεται τη χώρα μου. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδέρφος μου, η οικογένεια της γυναίκας μου δεν θέλουν να φύγουν αλλά να υπερασπιστούν τη χώρα μας. Όταν βλέπω πως οι συμπατριώτες μου υπερασπίζονται τη χώρα μου δίνουν και σε εμένα δύναμη να συνεχίσω εδώ. Για μένα όλοι οι Ουκρανοί είναι ήρωες”.

Για το πόσο εύκολο είναι να έχει το μυαλό του στα παιχνίδια:

“Δεν είναι εύκολο καθόλου αλλά όπως είπα ήδη οι γονείς μου και οι συμπατριώτες μου στην Ουκρανία μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι και εγώ εδώ. Όποιος υπερασπίζεται την ελευθερία, την ειρήνη, είναι αδερφός μου. Επίσης μου δίνουν δύναμη όσοι προσπαθούν για να σταματήσουν τον πόλεμο”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ