Τσέλσι: Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την έγκριση για την μεταβίβαση των μετοχών των μπλε

Η νέα εποχή της Τσέλσι, στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, άρχισε. Λίγες ώρες μετά από το πράσινο φως που άναψε η Premier League για την αγορά των μπλε από το επιχειρηματικό fund που ηγείται ο Τοντ Μπόλι, ακολούθησε η δεύτερη έγκριση που χρειαζόταν για να επισημοποιηθεί το deal και η οποία ήρθε από την βρετανική κυβέρνηση.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διασφάλισε πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν έχει το παραμικρό οικονομικό όφελος από την εξαγορά των μετοχών του (τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό που ελέγχει το κράτος, για να διαθέσει τα χρήματα στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία) και έδωσε το “Ok” για την αγοραπωλησία, επιτρέποντας στην Τσέλσι να αρχίζει σιγά σιγά να κάνει πλάνα για την “επόμενη ημέρα”.

Υπενθυμίζεται πως ο Τοντ Μπόλι και η ομάδα της οποίας ηγείται θα καταβάλλει το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών (2,93 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, ενώ έχει δεσμευτεί επίσης για την καταβολή ενός πολύ μεγάλου ποσού, ύψους 1.75 δισεκατομμυρίων λιρών (2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ), που θα πάει για επένδυση προς όφελος του συλλόγου.

Το συνολικό deal για τη μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι ανέρχεται σχεδόν σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να καλείται πλέον να κρατήσει τους μπλε στο δρόμο των επιτυχιών, αν αναλογιστεί κανεί πως στα 19 χρόνια που ήταν στο τιμόνι τους ο Αμπράμοβιτς (2003-2022) σάρωσαν τους τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ